T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Simit that is the best friend of tea on the ferry, fish sandwich that comes to mind when one says Eminönü, roasted chestnut which is the indispensable taste of winter months, sweet corn you can come across at every corner with both as roasted and boiled, and lokma (fried sweet dough) with a pinch of cinnamon...
Street tastes of Istanbul are not only a part of today's lifestyle. It is known that the scene was the same in streets of Istanbul in the past. Prof. Dr. Artun Ünsal who is writing on the traditional Turkish and Ottoman cuisine gives information about street vendors in the Ottoman era in one of his articles on traditional grand bazaar cuisine and touches upon articles of Francis Marion Cravvford, an American travel writer, who visited Istanbul in 1890. According to these articles; Istanbul of the 1890s had "food and beverage sellers who keep on carrying their wicker trays up and down through the crowd." The writer lists such sellers as follows: Those who sell bread, pita and hard biscuits, those selling assortments of cheese as well as yogurt on a round tray, and cooks selling kebab of lamb and mutton pieces grilled on wooden skewers, rice or zucchini and other stuffed vegetables kept warm in a large pot, sellers of confectionery, pudding sellers and sherbet sellers. The American writer explains the quality of these products sold on the streets by saying "…… one can't help admiring the too much cleanliness of all these hawkers who sell food and drink, and the truly appetizing appearance of what they sell." (1)
Street vendors still continue to color up the streets of Istanbul.
Tea-Simit
First ever records, encountered in court records, relating to simit, one of the symbol tastes of Istanbul, that used to be called simid-i halka, date back to the year 1593. Simit, which is sold by vendors and bakeries almost in every corner of the city from the Historical Peninsula to Çengelköy is accompanied by tea any time of the day.
Fish Sandwich
Sellers of Fish Sandwiches in Eminönü, with the smell of fresh fish reaching out to Galata Bridge, are one of the most visited locations not only by local and foreign tourists but also by Istanbulites all the year round.
Chestnut
Chestnut, an indispensable treat for winter, is a taste that you can encounter virtually in every quarter of Istanbul. Chestnuts sold by street vendors attract the tourists' attention in particular.
Lokma (fried sweet dough)
Lokma, fried sweet dough, which has been named differently almost in every culture from the Middle East to the Balkans, is an indispensable part of traditional and modern Turkish Cuisine.
Pickle
Whether rested in lemon juice or vinegar, pickle with several varieties has been a flavor of the Turkish cuisine table from the Ottoman era to the present.
Corn
Corn, a fresh taste, piping hot. Boiled or roasted, with or without salt: Vendors selling sweet corn are almost in every square of Istanbul.
Chicken and Rice
Rice and Chickpeas, a taste that accompanies the hassle of the city. This dish which is particularly identified with Unkapanı quarter offers a feast of taste when preferred to be consumed with pickles.
(1) Artun Ünsal, 2012, “Geçmişten Günümüze İstanbul’un Lokantaları”, Şehir ve Kültür: Istanbul, Profil Yayıncılık, Istanbul, p. 403.